Paleo Poffertjes op z’n OER-Hollands
LET OP: je hebt voor dit paleo Poffertjes recept nodig: – een poffertjespan – Staafmixer of blender
Porties Prep Tijd
1portie 5minuten
Kook Tijd
4minuten
Porties Prep Tijd
1portie 5minuten
Kook Tijd
4minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de banaan en doe deze met de 2 eieren en kaneel in de blender.
  2. Meng alle ingrediënten en mix het goed door met een staaf mixer of blender. Het mengsel mag redelijk dik zijn.
  3. Verhit de poffertjespan, zodat de pan goed heet is, en smeer de kuiltjes in met kokosolie.
  4. Zet het vuur iets lager, ongeveer op middelhoog vuur, en vul de kuiltjes met het beslag.
  5. Laat de onderkant bruin worden en keer de poffertjes met een vork voorzichtig om.
  6. Als de andere kant van de paleo pofferjes ook bruin zijn, dan zijn ze klaar! NB: de poffertjes zijn iets zachter dan de traditionele versie. Dit hoort dus zo.
  7. Eet Smakelijk!
Notities

Extra informatie over kaneel:

Mocht je nieuwe kaneel kopen, kies dan de ‘Ceylonese’ (cinnamom verum) of de Indonesische (cinnamon vera) versie van kaneel. Deze beide kaneel soorten bevatten nl een veel lager coumarine-gehalte. En ga voor biologisch, want bij de teelt van biologisch kaneel worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Mocht je toch liever geen kaneel willen hebben of vind je het niet lekker, vervang de kaneel in bovenstaand paleo poffertjes recept dan gewoon door 2 theelepels (rauwe) cacaopoeder voor de heerlijkste chocolade Paleo Poffertjes