Paleo dieet tips

Enkele handige tips bij een paleo dieet

Tegenwoordig eten we voornamelijk bewerkt voedsel, dat vol zit met suikers, E-nummers en andere onnatuurlijke toevoegsels. Dit zorgt ervoor dat overgewicht binnen onze bevolking een steeds groter probleem wordt en het aantal mensen dat vanwege het huidige voedsel niet lekker in zijn vel zit alsmaar toeneemt. Gelukkig dringt ook meer en meer het besef door van deze verkeerde manier van eten, die wij ons eigen gemaakt hebben. Mensen willen hun eetpatroon veranderen en zijn daarom bereid een paleodieet te volgen. Een paleodieet volgen betekent dat je uitsluitend natuurlijk, onbewerkt voedsel tot je neemt, zoals onze voorouders ook deden, om gelukkiger te worden en je weer fitter te voelen. Je kunt hierbij denken aan vis, vlees, fruit, noten en groente. Om je hierbij te helpen, geven wij je enkele tips die bij een paleodieet van pas komen.

paleo dieet tips

Weet wat jouw lichaam nodig heeft met een paleo dieet test

Een belangrijke onder de paleodieettips is dat je er verstandig aan doet om te weten aan welke voedingstoffen het jou ontbreekt. Hiervoor kun je paleodieettest doen. Met zo’n test probeer je er dus achter te komen op welk gebied je niet gevarieerd genoeg eet. Je kan bijvoorbeeld te weinig groenten binnenkrijgen of juist te veel vis. Dit is een valkuil die veel mensen tegenkomen, wanneer ze beginnen met een paleodieet te volgen; ze eten niet afwisselend genoeg. Een paleodieettest doe je overigens bij een arts, die aan de hand van bijvoorbeeld bloedtests precies kan zien waar het jou aan ontbreekt en wat je meer of juist minder zal moeten gaan eten om helemaal gezond en fit te worden.

Alles met mate

Eigenlijk sluit deze paleodieettip deels aan bij het eerdergenoemde, omdat het impliceert dat je gevarieerd moet eten. ‘Te’ is nooit goed. Overdrijf dus nooit in de inname van bepaald voedsel. In vlees zitten bijvoorbeeld tal van goede voedingstoffen die je lichaam nodig heeft, maar als je er te veel van eet, kan het voor zuurvorming zorgen, wat weer giftig is. Ook kan het leiden tot het te weinig eten van andere belangrijke voedselbronnen, zoals groente en vis. Let er voor de rest op dat je altijd luistert naar je eigen lichaam. Binnen een paleodieet wordt bijvoorbeeld het eten van noten aangeraden, maar als jij daar intolerant voor bent en je er juist niet fit door voelt, dan moet je het niet doen.