Paleo dieet boeken

De beste paleo dieet boeken die je helpen bij jouw dieet

Als reactie op het gangbare voedingspatroon binnen onze maatschappij, dat zich kenmerkt door onnatuurlijk eten dat volgestopt is met allerlei schadelijk stoffen, willen steeds meer mensen beginnen met een paleodieet. Dit houdt in dat je gaat eten op een soortgelijke wijze als onze verre voorouders. Je neemt alleen nog maar natuurlijk en dus onbewerkt voedsel, zoals vis, vlees, fruit, groenten en dergelijke, tot je, zodat je weer fit en gezond wordt. Op het internet, en ook op deze site, kun je al een hoop tips vinden die je helpen bij je dieet, maar er zijn ook complete paleodieetboeken op de markt. In deze boeken vind je in het algemeen een schat aan informatie en tal van handige tips. Wij hebben enkele van deze paleodieetboeken uitgelicht, zodat jij een gemakkelijke keuze hebt en op een leuke en effectieve manier je paleodieet kan volgen.

Paleo dieet boeken

‘Het Paleodieet’ en ‘De Paleo Revolutie’

Twee van de bekendste paleodieetboeken zijn Het Paleodieet van de Amerikaanse schrijver Loren Cordain en De Paleo Revolutie van de Nederlander Mitchell van Duurren. Beide boeken kennen overeenkomsten, maar er zijn ook zeker verschillen. Waar het boek van Van Duurren, de Paleo Revolutie dus, je vooral recepten en tips die passen bij een paleodieet voorschotelt en verder een heel persoonlijk verhaal vertelt over hoe hij zelf tot het paleodieet gekomen is, is Het Paleodieet van Cordain ook deels een geschiedenisboek, waarin de totstandkoming van ons hedendaagse, onnatuurlijke voedsel in belicht wordt en bekritiseerd vanuit die geschiedenis. Een nuancering is hier echter wel op zijn plaats: ook Van Duurren gaat wetenschappelijk in op de ontwikkeling van het voedsel en op zijn beurt geeft ook Cordain de nodige recepten en tips prijs.

Andere paleodieetboeken

Natuurlijk zijn Het Paleodieet en De Paleo Revolutie niet de enige twee boeken met betrekking tot het paleodieet. De steeds verder toenemende populariteit van het dieet – voornamelijk in de Verenigde Staten, maar langzaam maar zeker ook in ons land (mede door de eerdergenoemde boeken overigens) – zorgt ervoor dat er steeds meer literatuur over verschijnt. Zo zijn de afgelopen jaren onder andere Het Paleo Kookboek (2014, Daniel Green), Het Paleodieet Kookboek (2015, Joy Skipper) en EetPaleo (2015, Marinka Bil) uitgebracht, stuk voor stuk verhandelingen over het paleodieet. Je kunt deze boeken vinden in veel boekenwinkels en online webshops.